Retur

Kræn Rotbøls ejendom

Kræn Rotbøls ejendom, også kaldet Knud Bilmands ejendom, var ret lille med dårlig markjord samt lidt engjord. Ejendommen havde stråtag. Kræn Rotbøl og hans kone, Petrine, var kendt som meget solide mennesker og der var altid pænt og ryddeligt på ejendommen, der blev drevet godt. Kræn Rotbøl gik dog en del på arbejde udenfor bedriften. De havde fem børn: Anna, Kristian, Magda, Sigrid og Viggo. Omkring 1950 flyttede de til Nors.

Ejendommen blev derpå overtaget af Knud Kristensen, kaldet Knud Bilmand, fordi han tidligere havde kørt rutebil mellem Hansted og Thisted. Knud Bilmand havde en betydeligt yngre kone, Katrine, som stammede fra en ejendom, der har ligget syd for Peter Odgaards ejendom (nr. 2).

De havde to sønner: Christian og Bent. Christian byggede senere en villa på et hjørne af ejendommens jord. Dette hus ejes nu af Jeppe og Anni Sørensen. Bent købte Christian Holm Nielsen Rasks ejendom i Bjerre men solgte den efter nogle år og flyttede til Nors.

Knud Kristensen solgte ejendommen til billedhugger professor Niels Guttormsen, København, der igen solgte den til Henrik Pedersen.

De følgende billeder, som er taget den 1. august 2004, viser ejendommen, som den fremtræder nu, samt det hus, som Christian byggede på et hjørne af ejendommens jord.